Acryl på sejldug · 50×40 cm

7. station:  Jesus falder anden gang under korset


Billedet:  I Golf-staterne uden for Saudi-Arabien er det som regel seksuelle forseelser, der straffes med pisk. Alene mistanken om, at en ung pige kan have haft i tankerne at forføre en mand, er nok til et par hundrede piskeslag. 16-årige Sarah Balabagan fra Filip­pi­nerne er sluppet billigt med en dom på 100 piske­slag og et års fængsel for at have myrdet sin arabiske arbejds­giver. Normalt skal der mindre til for en kvinde at komme rigtigt galt afsted i Golfen, hvor bødlens sværd sidder løst i hylstret. Alene i årene 1993-95 er 11 kvinder blevet halshugget i Golf-staterne, flertallet af dem i Saudi-Arabien. Hen­ret­telsen og piskningen (vort billede) sker som regel på den lokale markedsplads.

Manden, der skal piske pigen, holder en koran under armhulen; så kan han ikke slå så hårdt, for han må ikke tabe den hellige bog i støvet.

Udenlandske kvindelige gæstearbejdere fra Asien be­hand­les ofte som dyr og slaver af deres arabiske arbejds­givere. De sultes, pines og voldtages og ud­sæt­tes for overgreb af alle tænkelige slags. Nogle reagerer som Sarah Balabagan, der som 15-årig dræbte sin 70-årige arabiske arbejdsgiver, fordi han havde forsøgt at voldtage hende.

Til venstre for Jesus ses en lodden vildmand, der svinger en kølle. Han jager et dyr, og findes på en af fligene i Hald Kirke ved Randers, malet omkring 1520.